



# 2024 National Healthcare Safety Network Post-Acute Care Virtual Training WCWD4794

## Tuesday, July 23, 2024 Long-term Care Facility Component

9:00a – 9:30a (30 minutes)	Welcome, Post-Acute Care Training Address, and Opening Remarks Andrea Benin, MD Jeneita Bell, MD
9:40a – 10:10a (30 minutes)	NHSN Long-term Care Facility Component: Past, Present, Future Theresa Rowe, DO Hannah Reses, MPH
10:20a – 10:50a (30 minutes)	The Impact of NHSN's COVID-19 Surveillance for Post-acute Care Jeneita Bell, MD
11:00a — 11:45a (45 minutes)	Respiratory Tract Infection (RTI) Pilot Project: The Importance of Respiratory Pathogen Reporting Hannah Byers, MPH Theresa Rowe, DO Molly Stillions, RN, MSN
11:55a – 12:40p (45 Minutes)	What is the Scoop? All Things Data for the NHSN LTCF Component Selom Agbobli-Nuwoaty, MPH Jacques Clerville, MD, MPH
12:40p – 1:10p (30 Minutes)	Lunch
1:20p – 1:50p (30 minutes)	New Users Guide to the National Healthcare Safety Network (NHSN) Rebecca Jones
2:00p – 2:45p (45 Minutes)	Review of Recent MMWR Publications: COVID-19 Vaccination in the Long-term Care Setting  David Franklin, MPH  Hannah Reses, MPH  Emily Wong, MPH
2:55p — 3:25p (30 Minutes)	NHSN Antibiotic Stewardship Core Elements & Long-term Care Antibiotic Use Surveillance Heather Dubendris, MSPH Katryna Gouin, MPH Sarah Kabbani, MD, MSc
3:35p - 4:20p (45 minutes)	Quality Innovation Network-Quality Improvement Organization (QIN-QIO) Assistance with NHSN Reporting Simi Williams, MPH, RAC-CT, CPHQ
4:20p – 4:25p	HE Wrap Up





## Wednesday, July 24, 2024

## **Dialysis Component**

9:00a – 9:15a (15 minutes)	Welcome HE
9:25a – 9:55a (30 minutes)	Introduction to the NHSN – Dialysis Event Surveillance Letty Lamping, MPH
10:05a – 10:35a (30 minutes)	Unveiling Insights: The Journey of NHSN Data in Public Health  Austin Woods
10:45a — 11:15a (30 minutes)	Diving Into Dialysis Data: NHSN Dialysis Component Analysis & Report Options  Tamara Hoxworth, MS, PhD
11:25a -11:55a (30 Minutes)	Understanding SIR Scoring Bria Jarrell, MPH
12:05p – 12:35p (30 Minutes)	Conducting External Validation – Health Departments Tamara Hoxworth, MS, PhD
12:35p – 1:05p (30 minutes)	Lunch
1:10p – 2:10p (60 minutes)	Dialysis Facilities: Reporting COVID-19 Vaccination Data for Patients and Healthcare Personnel  Lori Haas, RN, MSN  Jolie Siegel, MPH
2:20p – 2:50p (30 minutes)	Making the Case to Use NHSN: A Review of Publications  John Keenan, MSPH, PhD  Iram Qureshi, MPH
2:50p - 2:55p	HE Wrap Up





#### Thursday, July 25, 2024

9:00a – 9:15a (15 minutes)	Welcome HE
9:25a – 10:10a (45 minutes)	Current Hot Topics with Infection Prevention and Control in Long-term Care Kara Jacobs-Slifka, MD Heather Jones, DNP, NP-C
10:20a – 10:50a (30 minutes)	Treasure Hunting: Navigating NHSN Resources  Elizabeth Kalayil, MPH
11:00a – 11:30a (30 minutes)	NHSN Demonstration: LTCF Component Healthcare-associated Infection (HAI) Reporting & Resources  Molly Stillions, RN, MSN
11:30a – 11:40a	HE Wrap Up

#### **Additional Training Videos Available for Viewing**

#### **Long-term Care Facility Component**

LabID Event - Multi-drug Resistant Organisms and C. Difficile Infection Module Ti McCray, MPH

*Urinary Tract Infection (UTI) Module* Hannah Byers, MPH

Prevention Process Measures (PPM) Module Ti McCray, MPH

Person Level Reporting for Long-term Care Sushmitha Anantha, MPH Darielle Oliver, MPH

#### **Vaccination**

Reporting Annual Healthcare Personnel Influenza Vaccination Data for Long-term Care Facilities
Elizabeth Kalayil, MPH





#### **Data Analysis**

Quick Learn Demonstration: Reporting Long-term Care COVID-19 Vaccination Data via .CSV Upload
Meagan Ford, MPH

Quick Learn Demonstration: Reporting Healthcare Personnel Safety COVID-19 Vaccination Data via .CSV Upload Lidiya Tekele